Sporočila za javnost

Skupina SIJ z nagrajeno inovacijo za optimizacijo energetskih stroškov

V sredo, 2. oktobra, je na Brdu pri Kranju potekalo 16. strateško srečanje soustvarjalcev energetike pod imenom Inovacija energetike ’24.

Skupina SIJ je skupaj s partnerji iz Kolektor SETup predstavila inovativno platformo za tehnično in tržno upravljanje energije, prilagojeno našim potrebam. Rešitev je med 14 predstavljenimi projekti osvojila odlično 2. mesto, kar dodatno potrjuje, da smo na pravi poti na področju energetske optimizacije in trajnostnega delovanja.

Platforma, ki jo je razvil Kolektor SETup v sodelovanju z norveškim partnerjem, bo Skupini SIJ omogočala optimizacijo ključnih energetskih procesov, kot so spremljanje porabe, obvladovanje konične moči in optimizacija stroškov izravnave. »Z uvedbo te inovacije bomo aktivno upravljali naše energetske procese in s tem znižali stroške električne energije,« je ob dogodku povedal Andrej Begelj, vodja energetike v SIJ Acroni, in dodal: »S platformo bomo pridobili tudi možnost neposrednega trgovanja z energijo na borzi, kar bo dodatno povečalo našo učinkovitost.«

Skupina SIJ s tem projektom nadaljuje svojo pot optimizacije procesov in trajnostnega razvoja.

Želite deliti ta članek?