Družba SIJ Acroni

Družba SIJ Acroni spada v jeklarsko divizijo skupine SIJ – Slovenske industrije jekla.


SIJ ACRONI je proizvajalec ploščato valjanih izdelkov iz različnih vrst jekla. Sodimo med vodilne svetovne proizvajalce nerjavne debele pločevine ter debele pločevine iz visokotrdnostnih, obraboodpornih, orodnih in ostalih specialnih jekel.

Poleg debele pločevine proizvodni program obsega še neorientirane elektro pločevine ter toplo in hladno valjane trakove iz specialnih jekel.

Sodobna jeklarska oprema omogoča izdelavo najkakovostnejših jekel. Jeklo proizvajamo iz jeklenega odpadka, ki ga recikliramo v elektroobločni peči, vlijemo v napravo za kontinuirno litje in zvaljamo v ploščate jeklene izdelke. Natančne tehnologije in metalurški procesi, tehnični razvoj in vlaganja v najboljšo novo opremo in obrate uvrščajo SIJ ACRONI med najboljše na svetu.

Usmerjamo se v proizvodnjo visokokakovostnih ploščatih jeklenih izdelkov z visoko dodano vrednostjo. V središču našega delovanja so odjemalci, s katerimi gradimo dolgoročno partnerstvo in sodelovanje. V sodelovanju z njimi in za njih razvijamo izdelke, ki najbolje ustrezajo namenu uporabe.

Dolgoletne izkušnje pri razvoju in proizvodnji so nam omogočile, da našim strankam ponudimo večino jekel, ki se danes proizvajajo v svetu. Nenehni razvoj in izboljševanje procesov in materialov ter uvedba sistema zagotavljanja kakovosti po standardu ISO 9001, sistema ravnanja z okoljem po standardu ISO 14001, sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu po standardu ISO 45001 in sistema upravljanja z energijo po standardu ISO 50001 so naše jamstvo za dosledno raven kakovosti.

Naši strokovnjaki so vedno pripravljeni ponuditi strankam svojo pomoč. Skupaj vedno znova najdemo rešitve, ki polno izkoristijo odlične lastnosti naših jekel in zagotavljajo zadovoljstvo strank.