5. SIJEV DAN - REKORDNA UDELEŽBA IN IZREDNO VZDUŠJE

5. SIJEV DAN – REKORDNA UDELEŽBA IN IZREDNO VZDUŠJE

V nedeljo, 15. julija 2018, so športni park Ravne na Koroškem preplavili sodelavci iz jeseniških, ljubljanskih in ravenskih družb Skupine SIJ ter njihovi družinski člani. Kar 3500 nasmejanih udeležencev je uživalo v pestrem programu. Zahvalili smo se naj sodelavcem in naj inovatorjem Skupine SIJ, ki vodijo z zgledom in novimi rešitvami. Ker v Skupini SIJ cenimo zvestobo in tradicijo, smo na oder povabili tudi jubilante, ki so že 40 let zvesti Skupini SIJ, in družine z bogato jeklarsko tradicijo. Jeklena volja in moč sta se pokazali tudi v zagrizenem boju na tradicionalnem nogometnem turnirju, po katerem so morali Gorenjci – tako je odločila ravenska ekipa Metal 1 – prenosni nogometni pokal vrniti na Koroško.
»Izzivov nam ne manjka. Zahtevni jeklarski trg neprestano preizkuša našo produktivnost, inovativnost, kakovost izdelave, drznost in kreativnost pri prodiranju na tuje trge. A glede na to, da bomo letos znova ponosno zaploskali naj sodelavcem, najboljšim inovatorjem, jubilantom in družinam, ki so že več rodov predane jeklarstvu, verjamem, da je v nas dovolj strasti, inovativnosti in predanosti, da bomo še naprej v vrhu proizvajalcev nerjavnih in specialnih jekel,« je poudaril Tibor Šimonka, član uprave Skupine SIJ. Ravenčane in ostale goste je pozdravil tudi župan občine Ravne na Koroškem dr. Tomaž Rožen.
Otroci so svoje športne spretnosti preizkusili na mini olimpijadi, ki smo jo pripravili v sodelovanju z OKS, ustvarjalnost pa razvijali z izdelovanjem nakita ter gusarskih oblačil in ladje. Najbolj neustrašni so svoj pogum preizkušali na space trainerju in bungee jumpingu.
Dogodek je povezovala moderatorka Katja Čevnik, za komične vložke je poskrbel Tomi Vrlič, za dobro glasbo pa skupina Pegaz, priljubljena pevka Tanja Žagar ter energična pevka in kitaristka Dunja Vrhovnik.