HOKEJISTI HDD SIJ ACRONI JESENICE ZBRALI VEČ KOT 800 IGRAČ ZA BOLNE OTROKE

Februarja je ekipa HDD SIJ Acroni Jesenice že drugo leto zapored organizirala dobrodelno tekmo Teddy Beat Toss. Gre za tekmo, ki na tih in skromen način povezuje lokalno skupnost – na eni strani navijače, ki zberejo medvedke in s tem nagradijo prvega strelca domače ekipe, na drugi strani ekipo, ki se nesebično bori za zadetke, da bi za otroke zbrala čim več plišastih medvedkov. V letošnjem letu so skupaj z navijači in s svojim sponzorjem SIJ Acronijem zbrali več kot 800 igrač za otroke pediatričnega oddelka Splošne bolnišnice Jesenice.

Kakšni so občutki in kaj takšne tekme pomenijo ekipi, nam je zaupal prvi strelec tekme Patrik Rajsar: »Občutki so bili enkratni. Vsak gol je enkratno zadeti in ti ostane v spominu, ta gol pa ostane za vedno, ker ne padajo vedno medvedki na led, ko ''zabiješ'' gol. Tekme z dobrodelno noto so enkratne. Dajo ti dodatno pozitivno energijo, jekleno voljo in motivacijo – tako vsakemu posebej kot ekipi v celoti. Takrat se vsi zavedamo, da poleg zmage in dobre igre s tem tudi nekomu za trenutek vrneš nasmeh na obraz v težkih časih.«

Svoje misli je strnil tudi športni direktor HDD SIJ Acroni Jesenice Marcel Rodman: »Akcija Teddy Bear Toss je bila letos še bolj uspešna kot preteklo leto. Radi smo dobrodelni, radi vračamo v našo lokalno okolje. Takšne akcije so vedno dober pokazatelj, da smo na Jesenicah resnično »Ena ekipa, eno srce«, ko pride do dobrodelnosti. Veseli smo, da se nam je letos pridružil tudi SIJ Acroni, saj smo skupaj še močnejši. Ta akcija je res nekaj posebnega, saj je poleg tega, da smo dobrodelni, dogodek zanimiv tudi za naše fante – ne zgodi se vsak dan, da je tvoj gol nagrajen s plišastimi medvedki. Velika zahvala gre našim zvestim navijačem, pediatričnemu oddelku Splošne bolnišnice Jesenice in družbi SIJ Acroni, saj je z njimi ta akcija zrasla v vsej veličini.«

Letošnja akcija pa je bila še toliko bolj zaokrožena, saj je k njej pristopil tudi glavni sponzor kluba SIJ Acroni in prispeval še dodatne igrače.

»Družbe iz Skupine SIJ se vedno z veseljem odzovemo na dobrodelne pobude v naši lokalni skupnosti, današnji dobrodelni akciji naših hokejistov s tako plemenitim namenom, kot je polepšati bivanje otrok v bolnišnici, pa se pridružujemo še s toliko večjim veseljem. Če bomo vsaj malo uspeli polepšati dneve otrokom Splošne bolnišnice Jesenice, v kateri sicer verjamemo, da zelo dobro skrbijo za male bolnike, smo dosegli svoj cilj. Malim junakom želimo predvsem veliko zdravja in jeklene volje, s katero so dosegljivi tudi tisti cilji, ki se na prvi pogled zdijo težko dosegljivi,« je povedala Irena Kolenc Janović, specialistka za korporativno komuniciranje v SIJ Acroniju.