Jekleni poligoni za jekleno telo

Skupina SIJ – Slovenska industrija jekla, veliki sponzor olimpijske reprezentance Slovenije, podpira tudi dejavnosti in projekte Strokovnega sveta športa za vse pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Zavedamo se pomena kvalitetnega preživljanja prostega časa, zato smo v okviru lanskega Kongresa športa za vse podpisali pogodbo, s katero smo se zavezali, da bomo skupaj z OKS do leta 2018 zgradili enajst zunanjih poligonov za vadbo.

Prvega izmed njih smo Skupina SIJ, Acroni in OKS postavili na Jesenicah v športnem parku Podmežkla. Otvoritvi poligona so prisostvovali predsednik uprave Skupine SIJ Anton Chernykh, direktor Acronija Blaž Jasnič, prvi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Sodržnik in župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger.

Vrhunec otvoritve so bili atraktivni prikazi vaj na poligonu, ki so jih demonstrirali Mitja Petkovšek, nekdanji vrhunski orodni telovadec, Jan Ribnikar, predstavnik slovenskega street workouta, in Jernej Slivnik, smučar invalid, ki je dokazal, da invalidnost ni ovira za športno udejstvovanje.
Tako Skupina SIJ kot tudi Acroni dajeta velik poudarek aktivnemu in zdravemu preživljanju prostega časa. Verjamemo, da bo ta poligon pravi prostor tako za športne navdušence kot tudi za popolne začetnike.