MLADI ODBOJKARJI PREBUJALI JEKLENO VOLJO S PETRO MAJDIČ

Mladi odbojkarji prebujali jekleno voljo s Petro Majdič

Ravne na Koroškem, 23. oktober 2019 – Člani Odbojkarskega kluba Fužinar so včeraj namesto skokov v blok, servisa, sprejema in preigravanja nasprotnika kalili povsem druge športne veščine. Namesto trenerja Mitje Ježa jih je skozi igro popeljala Petra Majdič, nekdanja smučarska tekačica in dobitnica olimpijske medalje. Kot ambasadorka jeklene volje je v mladih prebudila to včasih skrito in »spečo« notranjo moč, ki jo imamo vsi v sebi – le znati jo moramo prebuditi in uzavestiti. To je bil njen že četrti letošnji obisk Raven na Koroškem, ki ga je omogočila Skupina SIJ in njena družba SIJ Metal Ravne, dolgoletni sponzor odbojkarjev.

Iz jeklene volje črpamo in v izjemnih trenutkih naredimo zmagovito potezo. Skozi motivacijski nagovor je zato Petra mlade odbojkarje pozvala, da je v življenju ključno zaupanje vase in svoje zmožnosti: »Uspeh je plod izjemno močne želje, bogatega znanja in akcije. Poglavitno pa je, da si predhodno postavljamo cilje in naredimo vse, kar je v naši moči, da jih dosežemo.« Trener Mitja Jež je izpostavil, da pri Odbojkarskemu klubu Fužinar dajejo velik poudarek delu z mladimi: »Vseskozi se tudi trudimo, da so treningi privlačni in drugačni, kot je denimo naš Tabor jeklene volje. Dan s športnico, kot je Petra Majdič, pa je vsekakor vrhunec. V voljo olimpijke Petre ne gre dvomiti, saj je svojo jekleno voljo dokazala v Vancouvru. Vsi vemo, po kakšni poti je prišla do bronaste olimpijske medalje, in ta je res občudovanja vredna. Petra je s svojo prisotnostjo znala mladim športnikom pokazati pot do jeklene volje, brez katere v športu ni moč dosegati vrhunskih rezultatov. V našem klubu imamo veliko talentov in mogoče bo kateremu od njih prav ta trening pomagal na poti do uspeha. Zahvaljujemo se našemu zvestemu sponzorju SIJ Metalu Ravne in Skupini SIJ, ki sta nam omogočila nepozabno druženje z jekleno Petro Majdič

Po uvodnih besedah je Petra Majdič s svojo ekipo mlade odbojkarje spravila v akcijo, da so soočeni z različnimi izzivi prebujali jekleno voljo. Skozi nekoliko drugačen trening jim je skušala približati nujnost osmišljanja ciljev in sprejemanja hitrih odločitev v danih situacijah.

»Petrin napotek, kako si je treba zastaviti cilje, se vprašati, zakaj si jih želiš, ter se ob porazu pobrati in iti naprej, mi bo za vedno ostal v spominu,« nam je povedal Žiga Hribernik, ki odbojko trenira že šest let in je na treningu skozi različne igre spoznal, kako pomembna sta komunikacija in sodelovanje med člani v ekipi. Brez obojega tudi ni dobre odbojke.

Ob zaključku treninga jeklene volje so odbojkarji kluba Fužinar prejeli tudi priznanja z avtogramom Petre Majdič. Ob koncu treninga so se mladi odbojkarji strinjali, da je bil trening s Petro Majdič zabaven in poučen. Juretu Beondiču je bila najbolj všeč igra 'križci in krožci' v paru. »Naučil sem se, da bolj ko sodeluješ, lažje ti gre,« je poudaril in nam zaupal, da svojo jekleno voljo najraje in najbolj izkazuje na igrišču na odbojkarski tekmi.

Skupina SIJ s sponzorskimi partnerstvi uspešno nadaljuje svoje poslanstvo družbeno odgovorne družbe v sklopu projekta Jeklena volja in tako z različnimi dogodki in aktivnostmi širi sporočilo, »da je za dosežke na različnih področjih potrebna trdna, jeklena volja. Ta je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ, želimo pa jo prebujati tudi na Ravnah na Koroškem in Jesenicah, kjer delamo in živimo. Zavedamo se, da je biti sponzor kluba velika družbena odgovornost, zlasti v manjših lokalnih skupnostih, kjer so razpoložljiva finančna sredstva zelo omejena,« poudarja mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja Skupine SIJ.

Vključevanje mladih v šport je naložba v njihovo zdravje, za marsikoga pa z leti pridnega treninga šport postane tudi način življenja. Na Ravnah na Koroškem je tradicija odbojke stara več kot 90 let, OK Fužinar pa je skozi vsa ta leta vzgajal reprezentante, kar počne tudi danes. Nenazadnje se je tudi pot dveh reprezentančnih igralcev, ki so bili letos evropski podprvaki, Tineta Urnauta in Klemna Čebulja, začela na Koroškem.

Petra Majdič je letos obiskala tudi Plavalni klub Fužinar in Nogometni klub Fužinar, ob zaključku prejšnjega šolskega leta pa tudi srednješolce iz športnih oddelkov Gimnazije Ravne. Ob tokratnem obisku mladih športnikov na Ravnah je povzela svoje občutke: »Vedno se rada vračam na Ravne, saj so mladi športniki izjemno odprti in radi sodelujejo. Verjamem, da bodo z jekleno voljo, vztrajnim delom in pod strokovnim vodstvom izjemno predanih trenerjev dosegali vrhunske športne rezultate in bili uspešni tudi na drugih področjih v življenju.«

 

---

Skupina SIJ je vključena v številna športna partnerstva na Jesenicah in Ravnah na Koroškem, kjer poslujejo družbe Skupine SIJ. SIJ Acroni, SIJ Ravne Systems in SIJ Metal Ravne so sponzorji več športnih klubov iz lokalnega okolja, skozi številne dodatne aktivnosti in dogodke za prebujanje jeklene volje pa njihova podpora dobiva novo dimenzijo in dodano vrednost tako za vse zaposlene v Skupini SIJ kot tudi za lokalne skupnosti. Skupina SIJ je za dvig vsesplošne zavesti o zdravem življenju in pomenu gibanja, pa tudi s ciljem ozaveščanja o tem, kako pomembno vlogo ima jeklo v športu in športni infrastrukturi, na nacionalni ravni tudi vodilni partner Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Skupaj sodelujeta pri postavljanju jeklenih športnih poligonov za vadbo na prostem v različnih slovenskih krajih in podeljujeta štipendije za mlade športnike, otroke zaposlenih. Skupina SIJ s takšnim načinom delovanja in s svojo strategijo sponzoriranja zasleduje korporativno vizijo trajnostnega razvoja, ki močno presega družbeno odgovornost do okolja in lokalnih skupnosti.

Petra Majdič, ambasadorka Jeklene volje, je nekdanja olimpijska in najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov. Širša javnost pozna njeno zgodbo z olimpijskih iger v Vancouvru leta 2010, ko je po padcu z zlomljenimi rebri tekla proti svoji olimpijski medalji. S svojo osebnostjo in življenjsko zgodbo pooseblja jekleno voljo, ki jo sedaj skozi istoimenski projekt na področju sponzorskih in donatorskih partnerstev Skupine SIJ kot ambasadorka prebuja v lokalnih skupnostih, pri zaposlenih in širše v družbi.

 

Dodatne informacije:

SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d.

mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja

Telefon: +386 1 242 98 27

Mobitel: +386 41 313 532

E-naslov: sara.wagner@sij.si