SIJ Acronijevi štipendisti »Železarjem« prinesli zmago

V družbi SIJ Acroni so z jeseniškim hokejem tesno povezani, z »Železarji« jih povezuje jeklena volja že častitljivih 70 let. Zato so se v letošnjem letu odločili, da sprejem štipendistov družbe SIJ Acroni organizirajo malce drugače … Štipendiste so povabili v športno dvorano Podmežakla na doživetje »jeklene volje« v živo – na navijanje na tekmi Alpske hokejske lige, kjer so se hokejisti HDD SIJ Acroni pomerili z ekipo EK Zeller Eisbären.

Na sprejemu je štipendiste pozdravil Igor Smolej, direktor proizvodnje SIJ Acroni, ki je v uvodni predstavitvi družbe povedal: »Družba SIJ Acroni, specializirana za jekla z visoko dodano vrednostjo, zaseda položaj vodilnega proizvajalca debele nerjavne pločevine v EU. Letno izdelamo preko 300.000 ton jekla, naše jeklo pa najdemo v gradbeništvu, jedrski, naftni, avtomobilski industriji … po vsem svetu. Proizvodnja jekla je danes zelo daleč od predstav, ki jih imamo iz preteklosti. SIJ Acroni je danes tehnološko napredno podjetje, ki ponuja številne priložnosti za mlade in spodbuja karierni razvoj.«

Družba SIJ Acroni, ki s pribl. 1400 zaposlenimi velja za največjega zaposlovalca na Gorenjskem, je v letošnjem letu razpisala 36 mest za štipendiste – 23 štipendistov je vpisanih v srednješolske programe, 13 pa v študijske programe. Štipendije razpisujejo za programe strojne, elektro in metalurške smeri, štipendistom pa omogočajo opravljanje prakse, počitniško delo, izdelavo projektov ter zaključnih in diplomskih nalog.

Na dogodku so si štipendisti družbe SIJ Acroni za ogrevanje ogledali kratki viralni video Jeklena volja, ki je bil izdelan ob 70-letnici HDD SIJ Acroni Jesenice z navdihujočim sporočilom, da je z jekleno voljo mogoče doseči vse. Video je že uspešno zaokrožil po družabnih omrežjih, ogledate si ga lahko tudi na spletni strani www.hhdjesenice.si.

Vrhunec dogodka pa je bilo seveda navijanje. Štipendisti, opremljeni z navijaškimi šali HDD SIJ Acroni Jesenice, so se pri navijanju očitno zelo dobro odrezali, saj so »Železarji« gladko zmagali tekmo s 4 : 1. Razpoloženje je bilo več kot odlično, po koncu tekme je sledilo še fotografiranje z zmagovalci.

SIJ Acronijevi štipendisti pa tudi drug dan niso počivali – pridružili so se ogledu proizvodnje družbe SIJ Acroni na Dnevu odprtih vrat GZS.