OTVORITEV JEKLENEGA POLIGONA ZA VADBO NA PROSTEM V TRŽIČU

Tržič, 23. 6. 2020 - Današnji jekleni poligon za vadbo na prostem je tako že dvanajsti po vrsti. V sodelovanju z OKS – ZŠZ načrtujemo uresničitev skupne zgodbe, ki smo si jo kot cilj zadali na otvoritvi zadnjega jeklenega poligona za vadbo na prostem oktobra lani na Ptuju. Današnja otvoritev tako predstavlja začetek nove zgodbe med Skupino SIJ in krovno športno organizacijo ter pomeni nadaljevanje ''jeklenega'' projekta vse do konca leta 2022. Do takrat bomo postavili devet novih poligonov (tri vsako leto).

V Skupini SIJ podpiramo vrhunski šport, poleg tega pa skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije spodbujamo tudi športno udejstvovanje vseh ljudi. Ker želimo predstaviti jeklo kot široko uporaben material, omogočiti ljudem neposreden in pozitiven stik z njim ter jih obenem spodbujati k rekreaciji, smo v lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji začeli postavljati jeklene športne poligone lastne izdelave. Vsaka postavitev in otvoritev je tripartitni podprojekt, ki poveže Skupino SIJ, Olimpijski komite Slovenije in občino.

Poligon, ki je sestavljen iz 86 metrov jeklenih cevi in so ga izdelali v družbi SIJ Acroni, ima kar dva olimpijska ambasadorja – deskarja na snegu in dobitnika treh olimpijskih odličij Žana Koširja ter smučarja Andreja Jermana.  Kot prvi so ga z veseljem preizkusili učenci Osnovne šole Bistrica, ki so današnji otvoritveni športni program dodatno obogatili z dvema kulturnima vložkoma – pevskim in plesnim.

Začetek projekta jeklenih poligonov sega v leto 2014, ko smo se v Skupini SIJ odločili, da želimo skupnostim, v katerih delujejo naše družbe in živijo naši zaposleni z družinami, ter drugim lokalnim skupnostim po Sloveniji omogočiti brezplačno rekreacijo na prostem. »Veseli nas, da se 'jekleni' projekt nadaljuje, saj je tržiški poligon prvi v novem nizu devetih, ki jih bomo v sodelovanju z OKS-ZŠZ postavili do leta 2022. Verjamemo, da bo vadba na tem poligonu marsikomu v izziv, da bo na njem preizkušal svoje zmogljivosti. Za vsak uspeh, za doseganje svojega maksimuma na katerem koli področju – športnem, izobraževalnem, kulturnem ali poslovnem – je potrebna jeklena volja. Jeklena volja je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ – Slovenske industrije jekla, s postavitvami poligonov za vadbo na prostem pa želimo jekleno voljo prebujati tudi v lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji,« je dejala namestnica vodje projekta Jeklena volja v Skupini SIJ Ksenija Štrancar.

Otvoritve poligona se je udeležil tudi podpredsednik krovne športne organizacije na Slovenskem mag. Janez Sodržnik, predsednik Strokovnega sveta športa za vse, ki je ob ''jekleni'' potezi sponzorja še posebej vesel: »Veseli nas, da smo lani obnovili dogovor s Skupino SIJ in kljub manj prijaznim okoliščinam v začetku tega leta ohranjamo dobro kondicijo pri realizaciji našega sodelovanja. Danes smo jekleni športni poligon predali občankam in občanom Tržiča. Tržič je olimpijsko mesto, veliko olimpijcev je iz teh krajev, a še bolj pomembno je dejstvo, da so predvsem občani redno telesno dejavni. Jekleni športni poligon je pomembna spodbuda in možnost za vse nas, da prosti čas preživimo v naravi in športno. Današnja otvoritev pa ima še dodaten pomen – danes namreč praznujemo olimpijski dan, ki ne poudarja le rojstva sodobnih olimpijskih iger temveč poziva k dejstvu, da je treba sprejeti in vzdrževati aktiven slog ter krepiti vrednoto 'biti aktiven'.«

Zbrane je pozdravil tudi župan občine Tržič mag. Borut Sajovic, ki je ob otvoritvi jeklenega poligona povedal: »So časi in trenutki, ko so  šport  in  zdravje, pa tudi sodelovanje, pomoč in družbena odgovornost podjetij še posebej izpostavljene in dragocene vrednote. Nova pridobitev jeklenega poligona za vadbo na prostem ob šoli v naši največji krajevni skupnosti je lep primer dobrega sodelovanja gospodarstva, športnih zvez in lokalne skupnosti s šolo, od katerega bodo imeli konkretne rezultate in korist naše občanke ter občani. Naj ostanejo v najboljši kondiciji. Hvala SIJ-u, Olimpijskemu komiteju Slovenije, promotorjem športa in številnim sodelavkam ter sodelavcem za hitro in učinkovito izpeljavo projekta. Vsem želim pogosto in redno uporabo poligona ter varno druženje ob vadbi.«

  

Veseli smo, da se jeklena pravljica nadaljuje!