PETRA MAJDIČ PRI MLADIH JESENIČANIH PREBUJALA JEKLENO VOLJO

Jesenice, 11. junij 2019 − Petra Majdič, ambasadorka projekta Jeklena volja, je danes popestrila šolski dan več kot 80 dijakom športnih oddelkov od 1. do 3. letnika Gimnazije Jesenice. Z motivacijsko delavnico in pestrimi skupinskimi izzivi ter s svojo športno zgodbo in osebnostjo je v mladih prebujala kot jeklo trdno voljo, ki jo bodo v življenju potrebovali za predanost in vztrajnost na poti k svojim ciljem. Srečanje je v okviru projekta Jeklena volja omogočila Skupina SIJ na čelu z jeseniškimi družbami SIJ Acroni, SIJ Elektrode Jesenice in SIJ SUZ.


S sponzorskimi partnerstvi v lokalnih skupnostih na Jesenicah in Ravnah na Koroškem, kjer posluje Skupina SIJ, želijo v skupini ohranjati in krepiti dolgoročne partnerske odnose za vzajemen napredek in razvoj skupnosti, s katerimi so neločljivo povezani: »V letu 2018 smo v Skupini SIJ za sponzorstva in donacije oblikovali enotne smernice, v okviru katerih smo opredelili ključna partnerstva na obeh lokacijah. Naše dosedanje delovanje partnerja v športu smo želeli oplemenititi in ga nadgradili s projektom Jeklena volja. S sponzoriranci in ambasadorko Petro Majdič tako z različnimi dogodki in aktivnostmi širimo sporočilo, da je za dosežke na različnih področjih potrebna trdna, jeklena volja. Ta je že od nekdaj v značaju Skupine SIJ, za aktivnostmi kot je delavnica Jeklene volje s Petro Majdič, pa smo jo danes širili tudi med mlade, morda tudi naše bodoče sodelavce,« je na srečanju povedala mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja Skupine SIJ.

Petra Majdič, ambasadorka Jeklene volje se je mladih skozi delavnico dotaknila s svojo osebno izkušnjo tekmovanja v ekstremnih razmerah, ko je olimpijsko medaljo osvojila z zlomljenimi rebri, in bogatimi (športnimi) izkušnjami. V nadaljevanju pa so se dijaki med seboj pomerili v preizkušanju jeklene volje – skupinski gradnji stolpa iz slamic, na katerem je morala obstati žogica, in skupinskem premagovanju ovir, pri čemer so imeli sotekmovalci med seboj zvezane noge. Pri skupinski gradnji stolpa iz slamic je zmagala skupina dijakov, ki je uspela zgraditi kar 164 centimetrov visok stolp iz slamic, ki so ga poimenovali Jeklena Petra.


Odzivi dijakov so bili po srečanju z vzornico, ki ima kot jeklo trdno voljo, zelo pozitivni. Mark Medja, dijak prvega letnika, je povedal: »Današnja delavnica mi je bila zelo všeč in z veseljem bi se je še kdaj udeležil. Tudi sam se spominjam dogodka, na katerem mi je jeklena volja pomagala do končnega rezultata, in sicer smo tri leta nazaj osvojili naslov gorenjskih prvakov v nogometu.« Eldor Talić, dijak tretjega letnika, nam je zaupal svoj dogodek, na katerem mu je do zmage pomagala jeklena volja: »Ko sem imel na koncu prvega letnika za popraviti dva testa matematike, sem ju prav tako uspešno popravil z jekleno voljo.« Nina Grošelj, dijakinja drugega letnika, pa si je najbolj zapomnila misel: »Treba si je zadati cilj. Jeklena volja pa je ključ do uspeha.«


Takšne vsebine so tudi za strokovne delavce v šoli dobrodošla dopolnitev rednih vsebin. Lidija Dornig, ravnateljica Gimnazije Jesenice, je ob srečanju povedala: "Za našo gimnazijo, kot tudi zame osebno, je obisk Petre Majdič, najuspešnejše slovenske smučarske tekačice vseh časov, velika čast. Mnogi se spominjajo predvsem njenega padca na Zimskih olimpijskih igrah leta 2010 v Vancouvru, ki me vedno znova pretrese, a hkrati tudi navduši. Je namreč dokaz, kaj vse zmore nekdo, ko si nečesa zares želi. Dan jeklene volje s Petro Majdič je zato povsem pravo ime za delavnico s tako vrhunsko in uspešno športnico, kot tudi osebo na sploh.«

Gimnazijo Jesenice sicer obiskuje tudi Lara Krnc, dijakinja Gimnazije Jesenice in mlada atletinja, ki že sedaj v skoku v daljino dosega vrhunske rezultate v svoji starostni kategoriji. Lara je v letošnjem šolskem letu tudi prejemnica posebne štipendije Skupine SIJ v partnerstvu z Olimpijskim komitejem Slovenije, namenjene obetavnim mladim športnikom, otrokom zaposlenih v Skupini SIJ.


Ob zaključku so udeleženci prejeli tudi priznanja za aktivno udeležbo na delavnici Jeklene volje, ki jo je omogočila Skupina SIJ. Petra Majdič, ambasadorka Jeklene volje, pa je ob zaključku vsem predala še sporočilo jeklene volje s svojimi besedami: »Nihče vam v življenju ne more dati zagotovila, da boste postali zmagovalci ali pa da boste kdaj zmagali. Lahko pa se vedno zanesete na svojo jekleno voljo – ta je edino zagotovilo, da se dan za dnem trudite postati boljši.«


Skupina SIJ s svojimi partnerji v športu sicer načrtuje še številne druge aktivnosti. Na Jesenicah že v nedeljo, 16. junija, v okviru 6. Sijevega dne, kjer bo Petra Majdič v okviru Mini olimpijade v organizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije jekleno voljo prebujala pri vseh otrocih zaposlenih.

---

Skupina SIJ je vključena v številna športna partnerstva na Jesenicah in Ravnah na Koroškem, kjer poslujejo družbe Skupine SIJ. SIJ Acroni Jesenice, SIJ Ravne Systems in SIJ Metal Ravne so sponzorji več športnih klubov iz lokalnega okolja, skozi številne dodatne aktivnosti in dogodke za prebujanje jeklene volje pa njihova podpora dobiva novo dimenzijo in dodano vrednost tako za vse zaposlene v Skupini SIJ kot tudi za lokalne skupnosti. Skupina SIJ je za dvig vsesplošne zavesti o zdravem življenju in pomenu gibanja, pa tudi s ciljem ozaveščanja o tem, kako pomembno vlogo ima jeklo v športu in športni infrastrukturi, na nacionalni ravni tudi vodilni partner Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Skupaj sodelujeta pri postavljanju jeklenih športnih poligonov za vadbo na prostem v različnih slovenskih krajih in podeljujeta štipendije za mlade športnike, otroke zaposlenih. Skupina SIJ s takšnim načinom delovanja in s svojo strategijo sponzoriranja zasleduje korporativno vizijo trajnostnega razvoja, ki močno presega družbeno odgovornost do okolja in lokalnih skupnosti.


Petra Majdič, ambasadorka Jeklene volje, je nekdanja olimpijska in najuspešnejša slovenska smučarska tekačica vseh časov. Širša javnost pozna njeno zgodbo z olimpijskih iger v Vancouvru leta 2010, ko je po padcu z zlomljenimi rebri tekla proti svoji olimpijski medalji. S svojo osebnostjo in življenjsko zgodbo pooseblja jekleno voljo, ki jo sedaj skozi istoimenski projekt na področju sponzorskih in donatorskih partnerstev Skupine SIJ kot ambasadorka prebuja v lokalnih skupnostih, pri zaposlenih in širše v družbi.

Dodatne informacije:
SIJ – Slovenska industrija jekla, d.d.
mag. Sara Wagner, vodja korporativnega komuniciranja
Telefon: +386 1 242 98 27
Mobitel: +386 41 313 532
E-naslov: sara.wagner@sij.si