SIJ ACRONI BO VODIL SLAVKO KANALEC

Ljubljana, petek, 24. marec 2017 – Uprava Skupine SIJ je na mesto glavnega direktorja družbe SIJ Acroni imenovala Slavka Kanalca, ki je to družbo že vodil med leti 2007−2014 in jo zelo dobro pozna.

Slavko Kanalec je zadnja tri leta je opravljal funkcijo izvršnega direktorja za tehnologijo za celotno Skupino SIJ. Pred tem je delal v družbi SIJ Acroni, kjer se je zaposlil takoj po študiju, nato pa od vodje obrata postopoma napredoval do mesta glavnega direktorja družbe, ki ga je zopet prevzel danes.

Slavko Kanalec je sicer univerzitetni diplomirani inženir metalurgije, leta 2008 pa je zaključil magisterij iz poslovodenja in organizacije (MBA – Masters of Business Administration) na poslovni šoli IEDC Bled.

---
Skupina SIJ je največja slovenska vertikalno integrirana metalurška skupina, katere proizvodi zasedajo vodilne tržne položaje na evropskih in svetovnih nišnih jeklarskih trgih. Skupino sestavljata dva glavna poslovna področja – metalurška (osnovna dejavnost) in živilskopredelovalna industrija (pridobitev skupine Perutnina Ptuj), skoraj 50 odvisnih družb v Evropi, ZDA in Aziji ter približno 7200 zaposlenih. V letu 2016 je skupina SIJ zabeležila prihodke od prodaje v višini 842,7 milijona evrov, dobiček iz poslovanja (EBITDA) v višini 127,1 milijona evrov ter neto dobiček v višini 51,3 milijona evrov.