SIJ ACRONI JE NAJBOLJŠE VELIKO PODJETJE NA GORENJSKEM

Na Brdu pri Kranju so na slavnostnem dogodku ob zaključku izbora Slovensko podjetje leta razglasili zmagovalce oziroma najboljša slovenska podjetja po regijah. Za najboljše veliko podjetje na Gorenjskem je bil razglašen SIJ Acroni.

Izbor najboljših podjetij po posameznih regijah je po vsej Sloveniji potekal v organizaciji lokalnih medijev in partnerstvu s Prvo bonitetno agencijo Ebonitete.si. Izbor je potekal na podlagi javno dostopnih podatkov o poslovni uspešnosti za leto 2022, ki jih je ocenila strokovna žirija, sestavljena iz predstavnikov Gospodarske zbornice Slovenije, analitika Prve bonitetne agencije Ebonitete.si ter predstavnikov uredništev medijev.

Glavni kriterij izbora so bili finančni rezultati

Pri Prvi bonitetni agenciji – EBONITETE.SI so pri razvrščanju podjetij in iskanju finalistov glavno vlogo igrali finančni rezultati podjetij. Pri tem so upoštevali kar 15 izbranih finančnih kriterijev, ki jih lahko razdelimo v štiri sklope: kazalniki donosnosti, kazalniki finančne moči, kazalniki družbene relevantnosti v regiji ter dinamika sprememb v poslovanju med letoma 2021 in 2022.

SIJ Acroni je v letu 2022 dosegel izjemne rezultate

SIJ Acroni je med vodilnimi proizvajalci nerjavnih in specialnih jekel v Evropi. S svojimi jekli in izdelki je partner za zeleni prehod Evrope. Prepoznan je kot sodobna reciklažna jeklarna in se uvršča med vodilne slovenske izvoznike. Za najboljše podjetje na Gorenjskem je bil razglašen zaradi dobrih poslovnih rezultatov, ki jih je družba dosegla v letu 2022. 

Na Gorenjskem je sicer v kategoriji malih podjetij priznanje prejelo podjetje Vasco, v kategoriji srednjih podjetij pa Ngen.

Zmagovalci po regijah

  • Na Kroškem je v prvi kategoriji slavilo Lesarstvo Bricman, v drugi podjetje Labelprofi in v tretji podjetje Cablex M.
  • V primorski regiji je med majhnimi in mikro podjetji slavilo podjetje Tesis. Med srednjimi podjetji je na vrh posegla družba Vitanest. Med veliki primorskimi podjetji pa slavilo podjetje Hidria.
  • V Podravju je v prvi kategoriji zmagalo podjetje Bioles Horizont, drugi Systemair in v tretji Impol. V Pomurju je med majhnimi podjetji slavilo podjetje Benko-tehna, med srednjimi so se na prvo mesto uvrstile Pomurske mlekarne, med velikimi pa družba GMT.
  • V dolenjski regiji je v prvi kategoriji slavilo podjetje Oftalmo, v drugi podjetje Willy Stadler in v tretji družba Krka. V osrednji Sloveniji je bile v med malimi najbolj uspešno podjetje Strenia, med srednjimi podjetje Endava in med velikimi družba Lek.
  • V savinjsko-zasavski regiji je med majhnimi podjetji slavilo podjetje Marovt, med srednjimi podjetje Kronoterm in med velikimi družba Jagros oz. Trgovine Jager.

 

SIJ Acroni naj Gorenjsko podjetje