Domača stran

SIJ Acroni je eden vodilnih proizvajalcev nerjavnih in specialnih jekel v Evropi. Smo del največje slovenske vertikalno integrirane metalurške skupine – Skupine SIJ. Zavezani smo globalnim in evropskim podnebnim ciljem in delujemo po načelih krožnega gospodarstva. S svojimi jekli in izdelki smo partner za zeleni prehod Evrope. Smo sodobna reciklažna jeklarna. Naše jeklo je reciklirano.

Z več kot 1.300 zaposlenimi smo eden največjih delodajalcev na Gorenjskem, Skupina SIJ pa z več kot 3.800 zaposlenimi eden največjih delodajalcev v Sloveniji in steber slovenskega jeklarskega sektorja. Uvrščamo se med vodilne slovenske izvoznike. Približno 85 odstotkov svojih prihodkov ustvarimo na tujih trgih.

SIJ Acroni sestavlja pet obratov:

  • jeklarna, kjer v elektroobločni peči pretaljujemo recikliran jekleni odpadek, ki ga rafiniramo v konvertorjih AOD, VOD oz. VD ter vlivamo na kontilivu;
  • vroča valjarna, kjer izvaljamo debelo pločevino in toplo valjane trakove;
  • hladna valjarna, kjer zvaljamo hladno valjane trakove in obdelujemo elektropločevino za najzahtevnejše aplikacije;
  • predelava debele pločevine, kjer obdelujemo debelo pločevino;
  • jeklarske surovine, kjer z magnetno separacijo prečiščujemo jekleni odpadek ter iz jeklarskih ostankov, črne in bele žlindre, izločamo kovinske ostanke, ki jih vračamo v proizvodnjo, žlindro pa predelujemo za nadaljnjo uporabo.

Ključni proizvodni programi vključujejo visokokakovostne jeklene izdelke, kot so:

  • nerjavna debela pločevina,
  • specialna jekla (visokotrdnostna in obraboodporna jekla),
  • neorientirana elektropločevina,
  • legirana orodna jekla.

Jeklo je pomemben temelj trajnostno naravnanega sveta. Je najbolj recikliran material na svetu. V SIJ Acroniju ga vedno znova predelujemo v nove vrste jekla. Brez izgube vrednosti.

Zelena jekla
V sodelovanju s kupci ustvarjamo rešitve za področja uporabe, ki bodo ključno prispevale k prehodu v nizkoogljično družbo.
Spoznajte naša jekla za zeleni preboj.
NAŠE BLAGOVNE ZNAMKE
Najboljše stvari na svetu vsebujejo tudi slovensko jeklo!

Spoznajte naše blagovne znamke.
Spoznajte SIJ Acroni
Na temeljih večstoletne tradicije, izkušenj in znanja proizvajamo visoko kakovostna jekla.

Oglejte si, kako, v predstavitvenem videu.